Intrebari frecvente

Ce este SPRINTEN?
SPRINTEN este un proiect de responsabilitate sociala destinat ajutorarii copiilor care au diferite deficiente locomotorii. Proiectul este coordonat de Fundatia PRO AM Events si implementat in cadrul evenimentelor sportive organizate de MPG.

Cum se desfasoara proiectul SPRINTEN?
Proiectul presupune strangerea de fonduri pentru a ajuta copiii cu deficiente locomotorii aflati in programul SPRINTEN. Strangerea de fonduri se realizeaza in cadrul evenimentelor de ciclism si alergare destinate amatorilor si organizate de MPG, prin donatii si diferite actiuni de voluntariat sau alte evenimente punctuale cu acelasi scop. Detalii despre evenimentele sportive gasiti pe www.ridersclub.ro  si www.runfest.ro.

Cum se realizeaza strangerea de fonduri pentru SPRINTEN?
MPG doneaza un procent  din profitul fiecarui eveniment  de ciclism si alergare. In plus, oricine doreste poate dona pentru aceasta cauza. Sumele sunt donate intr-un fond destinat implementarii solutiilor medicale pentru cauzele sociale sustinute de SPRINTEN.

Cum sunt alese cauzele sociale din cadrul proiectului SPRINTEN?
Cauzele sociale ale copiilor cu deficiente locomotorii cuprinse in proiect sunt alese cu atentie cu sprijinul partenerilor medicali ai proiectului.

Cum se implementeaza solutiile medicale pentru copiii cu deficiente locomotorii din cadrul proiectului?
Fiecare cauza sustinuta in program are specificul sau. De aceea, vor avea prioritate cazurile care pot fi finantate, fie ca este vorba de terapii specifice sau de alte solutii. Nu vor fi acceptate cazurile de urgenta pentru care nu exista siguranta finantarii in timp util a interventiei medicale. Banii stransi in cadrul proiectului SPRINTEN sunt dedicati exclusiv implementarii solutiilor medicale care pot fi sustinute fara niciun risc pentru sanatatea copiilor.

Se pot include si alte cauze medicale in proiect?
Proiectul SPRINTEN se adreseaza cu predilectie copiilor care au diferite deficiente locomotorii. Orice cauza va fi atent analizata pentru a afla daca poate fi solutionata prin acest proiect sau necesita interventii medicale de urgenta. Propunerile de caz pot fi transmise pe adresa: events@mpg.com.ro.

Care este publicul tinta?
Publicul tinta al SPRINTEN este reprezentat in primul rand de membrii comunitatilor sportive MPG. Totodata, proiectul se adreseaza participantilor individuali, ambasadorilor sportivi, companiilor si asociatiilor care vor sa se alature eforturilor Fundatiei PRO AM Events, echipei MPG si ale partenerilor sai.

Care este durata proiectului social SPRINTEN?
SPRINTEN a fost lansat in anul 2015, iar durata sa este nedeterminata. Scopul este de a oferi ajutor cat mai multor copii care se confrunta cu probleme locomotorii si de a le reda libertatea de miscare.

Cum se poate dona si oferi ajutor in cadrul proiectului?

Fiecare cauza sustinuta de SPRINTEN poate fi sprijinita suplimentar de orice persoana fizica, companie sau asociatie si fundatie in diferite moduri, ce sunt detaliate pe platforma online a proiectului, precum donatii, voluntariat si diferite actiuni punctuale.

Fiecare ciclist sau alergator  va putea face sport dar si voluntariat pentru a strange cat mai multe donatii de la sustinatori, rude, prieteni si colegi in numele unui copil care are nevoie de ajutor. Sportivul poate deveni ambasadorul unei cauze si o poate promova in cadrul evenimentelor organizate de MPG sau poate face cunoscuta cauza pe care o sustine in cadrul altor actiuni, cu scopul de a atrage atentia si sprijinul publicului prin donatii. Cauza poate fi sustinuta si promovata prin urmatoarele actiuni: completarea formularului pus la dispozitie pe platforma SPRINTEN, incarcarea pozei de campanie si a mesajului SPRINTEN pe pagina sa de socializare Facebook, Twitter, Linkedin si/sau blog s.a., comunicarea de mesaje standard despre proiect si care este finalitatea actiunilor sale (ex: astazi am strans 1.000 lei pentru SPRINTEN), purtarea tricoului SPRINTEN in cadrul evenimentelor sportive la care participa si sustine cauza pentru care a aplicat. Persoanele fizice care doresc sa faca donatii directe au la dispozitie butonul “Doneaza acum” de pe pagina dedicata strangerii de fonduri si pot dona direct in contul proiectului.

Companiile, asociatiile sau fundatiile care doresc sa se alature proiectului pot contribui in mod direct prin donatii si actiuni specifice care sa duca la strangerea de fonduri si sustinerea cauzelor.

  • Fa sport si contribuie direct la cauzele proiectului SPRINTEN!
  • Implica-te! Alearga, pedaleaza si doneaza pentru a ajuta unul sau mai multi copii.
  • Fii voluntar pentru strangerea de fonduri! Fiecare pas si kilometru pe care il faci conteaza pentru ei.
  • Esti creativ? Asteptam ideile tale pentru alte actiuni si a reda libertatea de miscare unui copil.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.